Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Heerlijke Vis Tajine

Vis Tajine met Tomaat en Paprika

Ingrediënten:

  •  600 g witte visfilet, of zeevruchtenmix, in stukken gesneden
  •  2 uien, gesnipperd
  •  3 teentjes knoflook, fijngehakt
  •  2 grote tomaten, in blokjes gesneden
  •  1 rode paprika, in reepjes gesneden
  •  1 gele paprika, in reepjes gesneden
  •  1 courgette, in plakjes gesneden
  •  1 citroen, in partjes gesneden
  •  100 g groene olijven
  •  3 el olijfolie
  •  1 tl kurkuma
  •  1 tl komijnpoeder
  •  1 tl paprikapoeder
  •  1 tl gemberpoeder
  •  1/2 tl kaneel
  •  1 bosje koriander, fijngehakt
  •  1 bosje peterselie, fijngehakt
  •  Zout en peper naar smaak


Instructies:

  • Voorbereiding van de Marinade:
  • Meng in een grote kom de kurkuma, komijnpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, kaneel, zout en peper.
  • Voeg 2 el olijfolie toe en meng goed.
  • Voeg de stukken vis toe aan de marinade, zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn. Laat de vis minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

2. Bereiding van de Tajine:

  • Verhit 1 el olijfolie in een grote tajine of een diepe pan met een dikke bodem.
  • Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  • Voeg de gesneden tomaten, rode en gele paprika’s en courgette toe. Bak alles samen ongeveer 5 minuten tot de groenten beginnen te zachter te worden.
  • Voeg de citroenpartjes en groene olijven toe.

3. Toevoegen van de Vis:

  • Plaats de stukken gemarineerde vis bovenop de groenten in de tajine.
  • Voeg een klein beetje water toe (ongeveer 100 ml) om stoom te creëren en om te voorkomen dat de ingrediënten aan de bodem blijven plakken.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur vervolgens laag en laat de tajine 20-25 minuten zachtjes sudderen, tot de vis gaar is en de smaken goed zijn gemengd.

4. Afwerking:

  • Garneer de vis tajine met de fijngehakte koriander en peterselie.
  • Serveer de tajine direct uit de tajine of pan, met Marokkaans brood of couscous om de heerlijke saus op te deppen.

Tips voor een Perfecte Vis Tajine:

  • Gebruik bij voorkeur een stevige witte vissoort die niet snel uit elkaar valt tijdens het koken.
  • Voeg eventueel wat chilivlokken toe voor een pittige kick.
  • Voor extra smaak kun je wat saffraan toevoegen aan de marinade.


Geniet van deze smaakvolle vis tajine, een heerlijk gerecht dat perfect is voor een gezellige avondmaaltijd met familie en vrienden!

Bestel de overheerlijke zeevruchtenmix door hierop te klikken