Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Heerlijke Kip caesar salade

Ingrediënten:

  • 2 Hollandse kipfilets van Meat&Eat
  • 4 eieren
  • 4 kopjes rucola en bladsla (combinatie naar keuze)
  • 2 tomaten, in plakjes gesneden
  • 1/4 rode ui, dun gesneden (optioneel)
  • 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel honing
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze hard gedurende ongeveer 10-12 minuten. Spoel de eieren af met koud water, pel ze en snijd ze in partjes.
  2. Terwijl de eieren koken, bereid je de kip voor. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur en gril de kipfilets gedurende ongeveer 6-8 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een mooie grillmarkering hebben. Laat de kipfilets een paar minuten rusten en snijd ze vervolgens in plakjes.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en klop goed.
  4. Verdeel de rucola en bladsla over een grote saladeschaal. Leg de gesneden tomaten, hardgekookte eieren en gesneden rode ui (indien gebruikt) bovenop de sla.
  5. Leg de plakjes gegrilde kip over de salade en besprenkel het geheel met de dressing.
  6. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de salade (indien gewenst) en breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
  7. Serveer de kipsalade onmiddellijk als een gezonde en smakelijke maaltijd.

Deze kipsalade is lekker fris en vullend. Je kunt het aanpassen met extra groenten of toppings naar keuze, zoals komkommer, avocado of geroosterde noten. Geniet ervan!

 Bestel de overheerlijke Hollandse Kipfilet door hierop te klikken