Garnalen met pasta in tomatensaus

Garnalen met pasta in tomatensaus

Ingrediënten:

  • 250 gram Black tiger garnalen
  • 200 gram linguine, spaghetti of een andere pasta naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
  • 1/2 kopje room
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Een snufje rode pepervlokken (optioneel, voor wat pit)
  • Verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en zet opzij.
  2. Terwijl de pasta kookt, verwarm je de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak gedurende ongeveer 1 minuut, of tot de knoflook geurig wordt.
  3. Voeg de garnalen toe aan de koekenpan en bak ze 2-3 minuten aan elke kant, tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet ze opzij.
  4. Voeg de tomatenblokjes, gedroogde oregano, gedroogde basilicum en rode pepervlokken toe aan de pan. Breng de saus aan de kook, verminder het vuur en laat deze ongeveer 5-7 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
  5. Giet de room in de saus en roer goed door. Laat de saus nog eens 2-3 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de gekookte pasta en garnalen toe aan de saus in de pan. Roer alles goed door en laat het nog 2-3 minuten op laag vuur sudderen, zodat de pasta goed op smaak komt.
  7. Serveer de knoflookgarnalen met romige tomatensaus en pasta direct, gegarneerd met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.

Dit gerecht is snel, eenvoudig en vol van smaak. Het is perfect voor een doordeweekse maaltijd of een speciale gelegenheid. Geniet ervan!

  Bestel de overheerlijke Black tiger garnalen door hierop te klikken