Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Zelfgemaakte kippensoep

Ingrediënten:

  • kippenbouten van Meat&Eat
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 ui, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 8-10 kopjes water
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse kruiden zoals peterselie, tijm, en rozemarijn

Instructies:

  1. Plaats de kippenbouten van Meat&Eat in een grote soeppan en bedek ze met water. Breng aan de kook op hoog vuur. Zodra het begint te koken, zet je het vuur lager en laat je de kip sudderen.
  2. Schuim eventueel opkomend schuim of vet van de bouillon af met een lepel. Dit helpt om de bouillon helderder te maken.
  3. Voeg de gesneden wortelen, bleekselderij, ui, knoflook, laurierblaadjes en een snufje zout en peper toe aan de pan. Je kunt ook verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn toevoegen voor extra smaak.
  4. Laat de soep op laag vuur sudderen, dek de pan gedeeltelijk af met een deksel en kook gedurende 1,5 tot 2 uur, of totdat de kip gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
  5. Haal de stukken kip uit de bouillon en laat ze iets afkoelen. Verwijder het vlees van de botten en snijd het in hapklare stukken.
  6. Zeef de bouillon om eventuele resterende stukjes en onzuiverheden te verwijderen. Giet de gezeefde bouillon terug in de pan.
  7. Voeg de gesneden kip terug toe aan de bouillon en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat het nog 10-15 minuten sudderen zodat de smaken goed mengen.
  8. Proef de soep en pas de smaak aan met zout en peper indien nodig.
  9. Serveer de hete kippensoep in kommen. Je kunt het garneren met verse peterselie of een scheutje citroensap voor extra frisheid.

Geniet van je zelfgemaakte kippensoep! Deze soep is heerlijk en troostend, vooral op koude dagen of wanneer je niet helemaal fit bent.

Bestel de overheerlijke kippenbouten door hierop te klikken