Ribeye met salade en krieltjes
Benodigdheden:
- 1 ribeye
- 50 g boter
- Aluminiumfolie
- Krieltjes
- Zonnebloemolie
- 1 takje tijm
- Zout
- Peper
- 1 tomaat
- Halve komkommer
- Kropsla
- Olijfolie
Het recept om een ribeye te maken is super simpel! Volg deze stappen en we verzekeren een heerlijk diner die je vaker zal willen maken.
Haal de ribeye minimaal een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Vervolgens verwarm je een scheutje zonnebloemolie, en eventueel een klontje boter, in een koekenpan. Bak de rib eye 1 minuut op hoog vuur, zet daarna het vuur lager en bak de steak 3 minuten aan beide kanten voor een medium rib eye. Voor een medium ribeye houd je een kerntemperatuur van 52-54 ℃ aan.
Haal hierna de steak uit de pan en pak hem in met aluminiumfolie, laat dit rusten voor 2 minuten.
Bak de krieltjes goudbruin met zonnebloem olie en een koude klontje boter, voeg een takje verse tijm toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Snijd de tomaten in halve plakjes, snijd de komkommer in plakjes, neem een paar mooie bladen kropsla en dresseer de salade op een bord met olijfolie en zout.
Met Meat en Eat is iedereen een held in de keuken! Wij bieden jou de beste kwaliteit vlees met daarbij natuurlijk ook de lekkerste recepten.
Veel plezier met het koken!
Nice to meat you!