Lamskoteletten met Bulgur Rijst
Ingrediënten:
* 500 Gram lamskoteletten
* Halve dessertl. Zwartepeper
* Zout
* 2 dessert Paprikapoeder
* 1 dessertl Oregano
* 1 dessertl. Pulbiber
* 4 eetl. Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
1. Marineer de koteletten
2. Verhit de grillpan op hoog vuur en bak de koteletten in zonder extra vet!
Bulgari Pilavi
Ingrediënten:
* 1 beker (200ml) pilavlik bulgur
* 1 blik tomatenblokjes of 2 tomaten
* 1 groene peper
* 1 ui
* 5-6 grote champignons
* 5 eetl. Zonnebloemolie
* Zout
* 1 eetl. Tomatenpuree
* 1,5-2 beker kokend water
* 1 runder bouillonblokje
Bereidingswijze:
1. Verhit de olie in de koekenpan. 2. Fruit de ui. 3. Voeg de fijn gesneden groene peper toe en bak deze 3 minuten mee. 4. Doe de tomatenpuree erbij en bak deze 3 minuten mee. 5. Voeg de Bulgur en champignons toe en bak deze kort mee. 6. Giet de blik tomatenblokjes erbij samen met de kruiden. 7. Los het bouillonblokje op in kokend water en voeg deze toe. 8. Giet het kokend water erbij en deksel erop. laat het 3 minuten op hoog vuur, daarna op laag vuur. 9. Zodra er geen vocht meer in zit dan even proeven. Als deze gaar is dan dat zet je het vuur uit en doe je een laag keukenrol erop met deksel erop. Is het niet gaar dan nog kokend water toevoegen. (Let op niet te veel)
* lekker met chilliesaus en salade.
Succes en happy to meat you soon!