Kogelbiefstuk Recept

Kogelbiefstuk Recept

Kogelbiefstuk met aardappelpuree en sperziebonen

Benodigdheden:

  • Kogelbiefstuk
  • Keukenpapier
  • Zonnebloemolie 
  • Aluminiumfolie
  • Zout & peper
  • 150 g sperziebonen
  • 70 g boter
  • 250 g kruimelaardappels
  • 50 ml melk
  • Nootmuskaat

Haal de kogelbiefstuk een uur van te voren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bakken in de pan. 

Dep beide zijden van de steak droog met een stuk keukenpapier. Door het vocht van het vlees te verwijderen, zal het vlees beter bakken in plaats van te stomen. 

Verhit olie in een koekenpan op hoog vuur. Leg vervolgens het vlees in de pan en schroei het geheel dicht binnen een minuut.

Zet het vuur laag en bak beide kanten van de kogelbiefstuk 3 minuten lang voor een medium. Schep met een lepel meerdere malen wat vet over het vlees. Het vlees is medium als het op één kerntemperatuur van 55 °c zit. Laat de kogelbiefstuk afgedekt door aluminiumfolie 2 minuten rusten. 

Neem 150g sperziebonen en snijd het kontje en het topje af. Vul daarna een pan met water en voeg één eetlepel zout toe. Als het water kookt voeg de sperziebonen toe en dan kook je ze beet gaar. Als de sperziebonen beetgaar zijn, bak je ze in een koekenpan met wat zonnebloem olie en boter. Voeg hier ook zout en peper aan toe. 

Kook 250 gr kruimelaardappels voor 10 minuten in één pan met water en één eetlepel zout. Als de aardappels gaar zijn giet het je vocht af. Laat de aardappels vervolgens even droog stomen. Stamp daarna de aardappels tot een puree en voeg 50ml warme melk en 4 klontjes koude boter toe. Tot slot voeg je aan dit geheel nootmuskaat, peper en zout toe.

Zo zie je maar weer, met Meat en Eat maak je de lekkerste, en verassend genoeg de simpelste recepten! 

Nice to meat you!