Ramadan staat voor de deur en dat betekent Harira time! Harira is niet te missen tijdens de Iftar (avondmaaltijd). Bekijk hieronder hoe je overheerlijke Harira kan maken.
- Kippedij-filet (gesneden) (Bij Meat & Eat verkrijgbaar)
- 2 uien
- Peterselie en koriander
- 1 flinke wortel
- Halve courgette
- Tomatenpuree
- Kikkererwten
- Vermicelli
- Bak eerst de kip aan in een pan met een scheut olijfolie.
- Voeg dan de kruiden toe naar smaak: kipkruiden, gember, kurkuma, zwarte peper, snufje saffraan, paprikapoeder en zout.
- Roer goed door en voeg dan een eetlepel tomatenpuree toe en 2liter kokend water.
- Laat dit 45min koken en haal de kipstukjes uit de pan en zet even apart. Gebruik een staafmixer om alles glad te mixen.
- Dan doe je de kikkererwten, vermicelli en kipstukjes erbij en laat je dit nog 15min koken op zacht vuur.