Harira soep (Marokkaanse soep)

Harira soep (Marokkaanse soep)

Ramadan staat voor de deur en dat betekent Harira time! Harira is niet te missen tijdens de Iftar (avondmaaltijd). Bekijk hieronder hoe je overheerlijke Harira kan maken.

  • Kippedij-filet (gesneden) (Bij Meat & Eat verkrijgbaar)
  • 2 uien
  • Peterselie en koriander
  • 1 flinke wortel
  • Halve courgette
  • Tomatenpuree
  • Kikkererwten
  • Vermicelli
  1. Bak eerst de kip aan in een pan met een scheut olijfolie.
  2. Voeg dan de kruiden toe naar smaak: kipkruiden, gember, kurkuma, zwarte peper, snufje saffraan, paprikapoeder en zout.
  3. Roer goed door en voeg dan een eetlepel tomatenpuree toe en 2liter kokend water.
  4. Laat dit 45min koken en haal de kipstukjes uit de pan en zet even apart. Gebruik een staafmixer om alles glad te mixen.
  5. Dan doe je de kikkererwten, vermicelli en kipstukjes erbij en laat je dit nog 15min koken op zacht vuur.