Gebakken garnalen met knoflook en heerlijke kruiden

Gebakken garnalen met knoflook en heerlijke kruiden

Ingrediënten:

  • 300 g Vanamei garnalen van Meat&Eat
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel cayennepeper (voor een beetje pit, optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering
  • Partjes citroen voor serveren

Instructies:

  1. In een kom, meng de gehakte knoflook, olijfolie, paprikapoeder, gedroogde oregano, gedroogde tijm, gedroogde basilicum en optioneel cayennepeper. Dit vormt de kruidenolie.
  2. Voeg de garnalen toe aan de kom en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de kruidenolie. Laat ze marineren gedurende ongeveer 15-20 minuten.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde garnalen toe aan de pan en bak ze gedurende 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze roze en gaar zijn. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de garnalen.
  4. Breng de garnalen op smaak met zout en peper.
  5. Garneer de gebakken garnalen met verse peterselie of koriander en serveer ze met partjes citroen.

    Dit gerecht is snel en eenvoudig te maken, en de knoflook en heerlijke kruiden geven de garnalen een smaakvolle kick. Geniet van de gebakken garnalen als voorgerecht, bijgerecht of als onderdeel van een hoofdmaaltijd.

      Bestel de overheerlijke Vanamei garnalen door hierop te klikken